Jag hoppar

Om att hoppa av, att hoppa på något nytt och att hoppa rakt in i det okända. Här hoppas jag få diskutera med dig hur man gör för att leva sitt bästa liv. Hur vet man att man hamnat rätt? Vad är guldkant? Vad innebär det att ha balans? Är det bra att vara nöjd?

Det publika skrivandet

Publicerad 2020-11-25 15:55:00 i Allmänt, Böcker, Skrivande,

Sedan jag var liten har jag älskat att skriva. Jag skrev berättelser så snart jag kunde få ner i alla fall något så när begripliga ord på ett papper. Ofta var de fulla av dramatik. Jag visade upp dem för mina föräldrar, väldigt stolt och utan blygsamhet. 

Några år senare startade jag en klubb med min kompis där vi varannan vecka gav ut en tidning till våra medlemmar. Fokus var på djur och pengarna vi fick in skänktes till djurrättsorganisationer. Handskrivna var de så klart och sedan kopierade och hophäftade innan vi, mycket nöjda, delade ut dem. Alltid ogenerade över vad vi åstadkommit. Enbart belåtna över att få dela med oss.  

Skrivandet har ständigt funnits med mig sedan dess. Dock inte lika intensivt och absolut inte lika publikt.  

När jag för nästan exakt ett år sedan bestämde mig för att sluta på mitt jobb så beslutade jag mig också för att ta vara på tillfället att på riktigt skriva på min bok som legat i mitt huvud under en längre tid. Lyckan var total. Äntligen skulle det kanske bli gjort. Samtidigt var prestationsångesten stor. Det kändes inte längre lika ogenerat och lätt att tala om denna dröm. Förväntningarna och pressen skulle då bli för stor. Så jag berättade inte för någon. Förutom för min familj så klart (som nog annars hade blivit rätt så konfunderade över vad jag sysslade med på dagarna).  

För några veckor sedan skrev jag äntligen på ett förlagskontrakt och i början av nästa sommar kommer min första ljudbok att ges ut via Bokförlaget Nona. Min barndomsdröm har gått i uppfyllelse. Jag är väldigt glad och ser fram emot detta enormt mycket. Prestationen är otroligt publik men jag söker i mitt inre efter den där oblyga lilla tjejen som stolt visar upp sitt verk. Varsågoda! Här får ni! Titta vad jag har gjort!

 
 
 

Om

Min profilbild

Ida

I över tio år har jag arbetat med marknadsföring, med särskilt fokus på kommunikation inom sociala medier. Sedan barnsben har drömmen varit att bli författare och 2019 tog jag steget och slutade på min fasta anställning för att kunna satsa på att skriva en bok. Under 2021 debuterade jag med min första feelgood-roman. Nu tillbringar jag mina dager med att skriva böcker och arbeta som frilansare inom marknadsföring. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela